Det er ikke altid nemt at holde bolig. Som boligejer er der nemlig et væld af ting, du skal have styr på. Du skal sørge for at betale dine regninger. Du skal jævnligt gøre rent. Og du skal vedligeholde din bolig både indvendigt og udvendigt. Nogle af de opgaver, der relaterer sig til din bolig, kan du selv varetage. Andre klares bedst i hænderne på de professionelle. Dette gælder blandt andet strømpeforing. Nedenfor kan du blive klogere på, hvad strømpeforing er for en størrelse, og hvad du kan bruge det til.

 

Hvad er strømpeforing?

 

Strømpeforing er kort sagt et alternativ til den traditionelle form for kloakrenovering. I nyere tid er det blevet populært blandt husejere i både Danmark og i udlandet, og dét skyldes, at det har en lang række fordele.

Hvad er fordelene ved strømpeforing?

 

Den største fordel ved det er, at du med det slipper for alt dét besvær, som følger med nedbrydninger af dine vægge og opgravninger i dit gulv. Dét betyder, at det som regel både kan klares billigere og hurtigere end almen kloakrenovering. Typisk tager processen kun omkring et døgn, og udføres strømpeforingen korrekt, kan den snildt holde i op til et århundrede.

Hvordan foregår strømpeforing?

 

Det indbefatter, at dine defekte rør bliver renoveret og repareret ved hjælp af en såkaldt strømpe. Strømpen er en lang, blød slange, som består af enten filt eller glasfiber og er imprægneret med silikat, epoxy eller polyester.

Når du hyrer en professionel til at klare det for dig, vil den professionelle bruge en indbygget ballon til at udvide strømpen og lede den op igennem dét rør, der er defekt. Når strømpen sidder i røret, vil den dække de huller og revner, som der måtte være, og dermed vil røret igen kunne fungere, som det skal.

Den eneste egentlige ulempe ved det er, at arbejdsprocessen larmer en del. Derfor vil din søvn sandsynligvis blive en smule forstyrret i dét døgn, hvor arbejdet står på.

 

Hvad koster det?

 

Prisen på det afhænger naturligvis af, hvem du hyrer til at klare opgaven. En god tommelfingerregel er dog, at det koster omkring 1.000 kroner per meter kloakrør. Selvom det kan virke nærliggende at udskyde arbejdet og udgiften, skal du huske på, at din bolig forøges i værdi, når du renoverer den. Bestil strømpeforing i dag eller start med at få et uforpligtende tilbud på arbejdsopgaven.