Sommeren ´22 er ved at være over os og vejret er så småt begyndt at indbyde til at vi igen skal ud og nyde haven og vores uderum omkring huset.

De fleste har en masse gør det selv projekter, som de har planlagt henover vinteren og nu skal i gang med.

Det kan være hegnet der skal have den årlige klat maling, hækken der skal klippes eller terrassen der skal slibes ned og lakeres, så den igen er lækker og indbydende.

Som mag.art., ph.d. Birgitte Krejsager siger ”Fortæller haven historien om samspillet mellem mennesker og natur”

Det samspil forsøger rigtig mange danskere at optimere ved at skabe nogle indbydende og hyggelige uderum i haven, der indbyder til socialt samvær med familie og venner og skaber et rum for nærvær og sammenkomster.

Men hvordan får man skabt de bedste rammer i haven for disse hyggelige stunder?

Der er mange måder at skabe unikke uderum på, der indbyder til sammenkomster.

Hygge på terrassen

En af de mest velkendte samlingspunkter i haven er på og omkring terrassen.

Det kan være skønt at sætte sig ud på terrassen efter en lang arbejdsdag og nyde et koldt glas af det bedste fra køleskabet og nyde aftensolen.

Man kunne også samle familie og venner til grillmad i weekenderne og nyde sommervarmen i gode menneskers lag.

Fra terrassen har man tit overblikket over hele haven og kan nyde sammenspillet mellem mennesker og natur.

Hygge omkring bålet eller grillen

Som med grillarrangementer på terrassen, kan man også rykke den udendørs madlavning endnu længere ud i haven og naturen, ved at skabe et hyggeligt bålsted hvor man kan samles om madlavning, snobrød, riste skumfiduser med de mindste eller nyde varmen når aftenen falder på og de køligere timer trænger sig på.

Badebassin eller spabad

Med et badebassin kan de yngste familiemedlemmer få lov til at lege og nyde sommeren på bedste vis.

I løbet af de varme sommerdage kan man godt have brug for at køle ned og lade ungerne lege vandkamp med vandballoner, vandpistoler eller køle ned i et badebassin.

Det kan være en rigtig sjov måde at samle familien eller venner med yngre børn.

Hvis man ønsker en løsning der henvender sig lidt mere til de voksne men hvor børn også kan få en hyggelig stund, som også kan bruges i de koldere måneder i løbet af året, er et udendørs spabad en oplagt mulighed.

Her vil man få muligheden for at nyde det varme vand og massagen fra massagedyserne, mens man nyder et godt glas i dejligt selskab, hele året rundt.

Der er rigtig mange måder at skabe uderum der indbyder til sammenkomster og der er oftest kun fantasien der sætter grænser for hvordan disse rum kan skabes.