Helbos Have

Helbos Have er på knap 4000 m². Den ligger på landet, og hørte oprindeligt til et landarbejder hus fra 1901 under Egeskov Slot. Min mand og jeg har boet her siden 1981. Haven er ved fælles indsats i årene 1999 - 2015 omlagt til dens nuværende udseende.

Haven vender mod N og Ø og afgrænses af Haagerup å, dvs. jorden er kold og tung og er egentlig ikke særlig ideel til havebrug. Der er anlagt forskellige rum, for at give variation i haveoplevelsen. Rummene afgrænses af stramt klippede hække i bøg og taks. Der er æblehave, nøddehegn, køkkenhave i form af en potager, skærehave,  to blomsterhaver, skyggehave og en lille skov". Desuden er der "Pausen" og takshaven, som er grønne, arkitektoniske rum. To små drivhuse forlænger havesæsonen; dels et varmdrivhus/orangeri, dels et lille Botanica drivhus. Det har været vigtigt for os at skabe en stemningsfuld have.

 

Åben have

Efter at vi i en årrække har haft "åben have" og nydt at have mange havegæster på besøg, er vi nået til et punkt i vores liv, hvor det er tid til forandring. Derfor har vi besluttet at sælge hus og have.

 

Haven er lukket for besøgende